Jalan-jalan, Cuti-cuti dan Makan-makan, Tempat Menarik , Makan Best!!

Tempat menarik di Johor Bahru : Little Big Club dan Hello Kitty Theme Park, Puteri Harbour,

Tempat menarik di Johor Bahru : Little Big Club dan Hello Kitty  Theme Park, Puteri Harbour

 

Tempat menarik di Johor Bahru ini dan memang menjadi tempat tumpuan pelancong apabila berkunjung ke Johor Bahru selain daripada Legoland Malaysia yang menjadi tumpuan utama.Lokasinya terletak di Puteri Harbour  dan korang akan dapati ada dua Indoor Theme Park iaitu : –

  1. The Little Big Club Indoor Theme Park di tingkat 2 dan 3. Yang mengandungi Thomas The Train and Friends, Bob The Builder dan  pelbagai puluhan lagi games dalaman.2.  Hello Kitty Indoor Theme Park di tingkat 1 . Bagi korang yang mempunyai anak-anak perempuan mereka pastinya teruja melihat dan mengalami suasana kehidupan hiasan dalaman Hello Kitty yang penuh dengan warna merah jambu atau pink.hello-kitty-little-big2Foto atas : Tu dia Theme Park The Little Big Club dan Hello Kitty Theme Park ( main dalam bangunan ya)

Tempat menarik di Johor Bahru : Little Big Club dan Hello Kitty Theme Park, Puteri HarbourHarbour

Tempat menarik di Johor Bahru : Little Big Club dan Hello Kitty Theme Park, Puteri Harbour

Foto atas : Bob The Builder salah satu watak animasi kartun pastinya akan menarik anak anda.

Tempat menarik di Johor Bahru : Little Big Club dan Hello Kitty Theme Park, Puteri Harbour

Foto atas : Adik kecil yang comel dan “chubby” ni cuba menari dengan patung ballerina ni. Untuk pengetahuan korang di sini ada sesi belajar menari bersama puppet ballerina ini sepanjang masa setiap hari ( berjadual )

Tempat menarik di Johor Bahru : Little Big Club dan Hello Kitty Theme Park, Puteri HarbourFoto atas : Tempat menarik untuk berhibur ni terletak di pinggiran Selat Johor dan mempunyai pelabuhan siar bot layar antarabangsa , di mana anda boleh bersiar-siar sambil memerhatikan pelbagai jenis bot-bot layar yang datang dari seluruh dunia. Jika anda rajin ambil tahu event event yang sering diadakan di sini anda boleh berkunjung ke Little Big Club sambil menyertai event yang sering diadakan dari masa ke masa di Puteri Harbour ini.

Sebelum admin menamatkan topik ini buat masa ni, jangan lupa, Legoland Malaysia juga cuma 5 minit berkereta ke sini dan untuk penginapan kawasan sekitaran yang hampir seperti Bandar Bukit Indah juga menyediakan kemudahan seperti hotel, motel dan homestay bagi anda yang ingin bermalam di sini. Bandar Bukit Indah juga cuma 7-10 minit ke Legoland Malaysia dan 10 minit ke Puteri Harbour.

Untuk info lanjut tentang sila klik The Little Big Club dan Hello Kitty di sini

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *