Jalan-jalan, Cuti-cuti dan Makan-makan, Tempat Menarik , Makan Best!!

Tempat makan dan sarapan best di Johor Bahru : Pondok Santapan

Tempat  makan dan sarapan best di Johor Bahru: Pondok Santapan

Tempat makan dan sarapan best di Johor Bahru: Pondok Santapan

Tempat makan dan sarapan best di Johor Bahru atau JB ni kalau korang datang ke sini memang bersih, teratur dan selesa mata memandang.Meja dan kerusi yang disediakan untuk pelanggan – pelanggan tempat makan ini juga agak banyak, malah boleh menandingi restoran-restoran mamak besar yang agak banyak bersepah di JB ini.

Foto atas : Nak makan Laksa Johor? Meh datang sini, tu dia laksa Johor beserta paru goreng : waktu kejadian 8.30 pagi…yum yum 🙂

Tempat makan ni menyediakan korang beraneka pilihan menu makan sarapan yang memang cukup banyak di sini. Bagi anda yang datangnya dari luar negeri Johor dan memang  mencari-cari  sarapan johor, nah di sinilah tempatnya!!

Tempat sarapan & makan best di Johor Bahru : Pondok Santapan, Larkin

Tepat makan best di Johor Bahru ni lokasinya ialah cuma 200meter dari Perpustakaan Awam Sultan Ismail, Larkin. Dan juga terletak berhampiran dengan Terminal bas Larkin Sentral.

Tempat sarapan & makan best di Johor Bahru : Pondok Santapan, LarkinFoto atas : Korang tengok atas?Tiang restoran diperbuat daripada batang pokok asli yang  divarniskan, menambahkan seri kepada restoran ni. Manakala tiang bawahnya daripada konkrit dengan kemasan lepa butiran batu halus.

Tempat makan dan sarapan best di Johor Bahru: Pondok SantapanFoto atas : Meja pun bernombor

Tempat sarapan & makan best di Johor Bahru : Pondok Santapan, LarkinFoto atas : Aneka pilihan sarapan, harga pun patut dan tak mahal,

Antara menu-menu sarapan Johor yang authentic di sini  dan susah tempat lain susah nak cari. Contohnya ada laksa johor,  nasi ambang, lontong kering, mee bandung, mee rebus, lempeng, roti jala, roti arab. macam-macam lagi juadah dan menu meleleh dibuatnya. Roti puri pun ada! Walaupun roti puri ni ialah resipi makanan mamak.

 

 

 

 

 

 

Tempat sarapan & makan best di Johor Bahru : Pondok Santapan, Larkin

 

 

Tempat makan dan sarapan best di Johor Bahru: Pondok Santapan

Save

Save

Save

Save

0 thoughts on “Tempat makan dan sarapan best di Johor Bahru : Pondok Santapan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: