Jalan-jalan, Cuti-cuti dan Makan-makan, Tempat Menarik , Makan Best!!

Tempat Makan Best di Kedah : Restoran Nasi Kandar Yasmeen, Jitra

Tempat Makan Best di Kedah : Restoran Nasi Kandar Yasmeen

 

Tempat makan best mana di Jitra, Kedah nak pi ? makan apa yang korang nak cari sama jalan jalan kat sana? mesti nak cari yang sedap kan..?

Admin cadangkan korang pi ke restoran nasi kandar Yasmeen yang terletak kt Jitra. Kat Jitra tapi tak jauh dari Alor Star. Macam mana nasi kandar ni rasanya? kalau nak tau, korang pekena la rasa barang sepinggan dua dulu ye… 🙂

Bercakap pasai nasi kandar atau sebutan orang utara  “nasi kandaq” ni , pekerja-pekerja di sini terdiri daipada orang India Muslim, mamu atau mamak. Di sini korang kena beratuq dulu masa nak amik nasi putih dan kemudiaanya baru amik lauk kemudian korang bayar. Kalau kena waktu peak hour memang jenuh la beratur …

Tu dia!!…, admin dgn Krew J2C2 sampai kat sini pukul 8.15 malam, dan pelanggan-pelanggan Yasmeen yang datang lebih awal dah pun beratuq sampai keluaq kedai noooooo….

Walaupun gitu semangat nak menikmati Nasi Kandar orang utara yang begitu berkobar-kobar, admin gagahkan juga beratur , walaupun terpaksa berkejangkan urat-urat kaki selama 20 minit berdiri tunggu turn sampai…ngeh..ngeh..ngeh..ngeh…nasib baik la ada Krew J2C2..jadi kita orang pun amkik turn ganti ganti berdiri dan beratuqqqq…lega kepala lutut bila dapat duduk…

Bersambung lagi pada post akan datang..janga lupa korang  FOLLOW…, kita tengok menu tempat makan best di Kedah ni Restoran Yameen Nasi Kandar..FOLLOW…

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

One thought on “Tempat Makan Best di Kedah : Restoran Nasi Kandar Yasmeen, Jitra

  1. Pingback: Sambungan : Tempat Makan Best di Kedah : Restoran Nasi Kandar Yasmeen | Jalan-jalan, Cuti-cuti dan Makan-makan, Tempat Menarik , Makan Best!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *