Jalan-jalan, Cuti-cuti dan Makan-makan, Tempat Menarik , Makan Best!!

Pantai Penyabong Resort : Chalet tempat menarik di Johor

Pantai Penyabong Resort : Chalet tempat menarik di Johor

 

Pantai Penyabong Resort : Chalet tempat menarik di JohorFoto : Pemandangannya menarik,  pulau yang besar di hadapan di namakan Pulau Lanun , ada sejarah di sebalik nama lanunnya.

Pantai Penyabong Resort chalet ni merupakan antara salah satu resort budget yang terletak di pantai Penyabong ini. Terletak kira-kira 45 minit dari pekan Mersing anda perlu melalui jalanraya yang menyusuri kampung-kampung yang terletak di pinggiran pantai sebelum sampai ke kampung Penyabung.

Lokasinya  sangat strategik iaitu berdepankan pantai sebagaimana foto di atas. Kalau korang makan angin angin ke sini terdapat 2 jeti di sini. Satu jeti untuk tujuan perikanan dan satu lagi ialah jeti rekreasi  untuk tujuan bersiar-siar.

 

Pantai Penyabong Resort : Chalet tempat menarik di JohorYang ni pula chalet yang tidak mempunyai pejabat pengurusan, kalau anda nak menginap di sini bolehlah cari nombor untuk dihubungi dengan menjenguk-jenguk sekelililing dan sekitar celah celah chalet ni unutk nombor kontek. Kalau nasib baik mungkin and a terjumpa seseorang untuk bertanya, lagi nasib baik jika anda terjumpa pemunya chalet  ini , jadi bolehlah buat booking terus ya. Bagi chalet seperti di atas , adalah dilarang sama sekali “walk-in” . Kalau anda nasib tak baik mungkin tidur dalam kereta le jawabnya….ahakkss 🙂

Pantai Penyabong Resort : Chalet tempat menarik di JohorFoto :Pintu masuk ke resepsi Penyabong Chalet

Pantai Penyabong Resort : Chalet tempat menarik di Johor

PANTAI PENYABONG RESORT ni merupakan chalet berkelaskan budget, jadi sangat sesuai bagi anda yang ingin bercuti dengan budget yang rendah . Bagi tempahan chalet  info adalah sebagimana di bawah :-
a. No H/p 019-7088141
b. Waktu operasi : 8.00-12.00pagi

Adioss..akan bersambung…

 

 

Save

Save

Save

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *