Jalan-jalan, Cuti-cuti dan Makan-makan, Tempat Menarik , Makan Best!!

Harga tiket Keretapi Bukit Bendera, Pulau Pinang

Tempat menarik di Pulau Pinang-Keretapi Bukit Bendera

Tempat menarik kat Penang ni iaitu Keretapi Bukit Bendera dan harga tiketnya kat bawah ya:
Standard
Biasa
My Card

Adult ( Dewasa )
RM30.00
RM8.00

Senior Citizen ( Warga Emas )
RM30.00
RM4.00

Child ( Aged 4 -12 years )
Kanak-kanak ( Berusia 4 – 12 tahun )
RM15.00
RM4.00

School/College/University Student
Pelajar Sekolah/Kolej/Universiti
RM15.00
RM4.00

Family Package
Pakej Keluarga

2 Adult + 1 Child
2 Dewasa + 1 Kanak-kanak
RM65.00
RM17.00

2 Adult + 2 Child
2 Dewasa + 2 Kanak-kanak
RM70.00
RM18.00

2 Adult + 3 Child
2 Dewasa + 3 Kanak-kanak
RM75.00
RM19.00

One Way (Sehala) – Adult/Dewasa
RM17.00
RM5.00

One Way (Sehala) – Child/Kanak-kanak
RM10.00
RM2.00

Disabled Person
Orang Kurang Upaya
Complimentary
Percuma

0 thoughts on “Harga tiket Keretapi Bukit Bendera, Pulau Pinang

  1. Lok Chee Leong

    Bagaimana saya hendak beli tiket jika datang secara rombongan, Bolehkah saya gunakan senarai nama?

  2. iera

    Bole tahu x brpa hrga kalau tuk anak2 sy yg berusia. 4,9,11,12,14,16 thn..nk ikut hrg yg mana ye..

  3. Abdul Qahar

    Patutnya buka price utk org penang bg discount…utk tempat kunjungan..sebab dh la org penang,penang tempat diberi
    Gelaran heritage…bg la discount utk org penang riadah..sila ambil action…kenapa perak boleh buat..penang xleh buat?ds

    1. danial1 Post author

      …hmmm…mungkin orang Penang tak buat petisyen untuk harga tiket keretapi Bukit Bendera ni..

      2015-11-27 18:19 GMT+08:00 Makan Angin, Jalan-jalan, Cuti-cuti :

      >

  4. Anonymous

    servis kurang memuaskan naik train macam sardin tin bayar rm10 ke rm30 ke (Fastline) sama saja duk dalam train x nampak apa-apa tgk pungung org saja berhimpit-himpit.klau ada baby suggest jgn naik.Harga makanan dan minuman pun dah standard mcm kat genting…

    1. danial1 Post author

      Hmm ..time Cuti Sekolah , Keretapi Bukit Bendera nihh, kalau datang lepas 10.00pagi memang la macam Sardin Botan dalam tin…ahaksss…kalau tak nak sesak-sesak dicadangkan naik sebelum pkl 8.30…kalau nak turun balik pun jangan selepas pkl 6.00ptg nanti tunggu berbaris nak balik pun sejam lebihhh…Dapatkanlah Tips Jalan-jalan Cuti dengan Follow..isikan email …

      2016-12-14 17:52 GMT+08:00 Makan Angin, Jalan-jalan, Cuti-cuti :

      >

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: