Jalan-jalan, Cuti-cuti dan Makan-makan, Tempat Menarik , Makan Best!!

Apakah The Dragon? : Legoland Malaysia Games – Tempat menarik di Johor Bahru

Apakah “The Dragon”? : Legoland Malaysia Games – Tempat menarik di Johor Bahru

Apakah

Istana Dragon seperti foto di atas merupakan satu tempat di mana anda boleh menaiki kenderaan di atas rel yang berbelok-belok di dalam bangunan Dragon. Anda juga dapat menikmati pelbagai jenis replika-replika Lego yang diletakkan sepanjang laluan kenderaan rel . Last sekali sebelum anda turun gambarfoto anda akan diambil melalui kamera automatik. Anda boleh beli gambarfoto anda di kaunter keluar dari bangunan Dragon ini.

Apakah Foto atas : Tu dia istana The Dragon kelihatan dari jauh, taman tema ni berkeluasan 60 ekar ya ..

Legoland Malaysia, tak salah dan silap lagi memang merupakan tempat menarik dekat Johor Bahru yang paling top di Malaysia, malah bukan di Malaysia tapi juga di seluruh Asia dan dah jadi tarikan pelancong dari seluruh dunia, seantero dunia lebih tepat lagi!!

Apakah Foto atas : Kiosk jualan dinamakan “Knight’s Feat” initerletak   di hadapan pintu masuk ke bangunan The Dagon

Malah kawasan sekitar Legoland seperti AEON BUkit Indah Nusajaya, Tesco , Hello Kitty Puteri Harbour juga jadi tumpuan pelacong dari seluruh dunia.

Tips J2C2 masuk ke Dragon :

1.Sebaik sahaja masuk, kanak-kanak di atas 6 tahun dan ketinggian lebih 100cm perlu menaiki kenderaan rel di dalam.

2.Pengunjung berumur 8 tahun dan ketinggian badan 120cm ke atas adalah dibenarkan duduk di atas kenderaan rel sendirian.

3.Pengunjung di bawah ketinggian 120cm perlu dan adalah wajib ditemani oleh seseorang yang berumur 12 tahun ke atas.

Mahu cari penginapan untuk ke Legoland Malaysia, bawa kereta dan  terus berhenti di depan pintu penginapan ? Klik sini untuk penginapan di Bandar Taman Bukit Indah cuma 5-7 minit ke Legoland Malaysia. Buat pengetahuan penginapan bersebelahan Legoland adalah dalam kekurangan kemudahan asas seperti restoran mamak, tomyam, makanan masakan Melayu, 7 buah bank perdagangan, klinik, farmasi, Pejabat Pos Mini, cyber cafe, dlll. Di bandar Bukit Indah yg cuma 5-7 minit memandu ke Legoland disediakan dengan pelbagai kemudahan oleh pihak pemaju seperti AEON Mall Bukit Indah, Tesco dan Giant hypermarket

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *