Jalan-jalan, Cuti-cuti dan Makan-makan, Tempat Menarik , Makan Best!!

Apakah King's Market? : Legoland Malaysia Games – Tempat menarik di Johor Bahru

Apakah King’s Market? : Legoland Malaysia Games – Tempat menarik di Johor Bahru

King’s Market ni apa ? Kalau tengok terjemahannnya Pasar Raja kan? Sebenarnya ia merupakan kiosk jualan yang  terletak bersebelahan dengan bangunan The Dragon .

Apakah The Dragon? : Legoland Malaysia Games – Tempat menarik di Johor Bahru

Di sini pelbagai jenis permainan Lego dijual, selain dariada T-Shirts, Kostume Knight dan segala jenis aksesori Knight atau Kesatria seperti baju perisai , pedang dan lain-lain lagi senjata mainan.

Apakah The Dragon? : Legoland Malaysia Games – Tempat menarik di Johor BahruFoto : King’s Photos Booth

Selain itu  ini juga merupakan kiosk untuk anda membeli gambarfoto yang ditangkap sewaktu anda menaiki kenderaan rel di dalam Bangunan The Dragon. Yang menariknya gambarfoto ni korang boleh perolehi dengan membeli nya di sana. Pelbagai gambarfoto anda ditangkap secara automatik oleh kamera berresolusi tinggi yang diletakkan di lokasi lokasi strategik di sini

Apakah "The Dragon"? : Legoland Malaysia Games - Tempat menarik di Johor BahruFoto atas : Kiosk fast Food ni terletak bersebelahan dengan King’s market

Kiranya anda kebetulan merancang untu makan angin atau berhibur ke tempat menarik ini iaitu Legoland, pd musim cuti sekolah akan datang, Klik sini untuk penginapan di Bandar Taman Bukit Indah cuma 5-7 minit ke Legoland Malaysia.

Kenapa perlu menginap di Bukit Indah? Buat pengetahuan penginapan bersebelahan Legoland adalah dalam kekurangan kemudahan asas. Anda takkan jumpa restoran mamak, restoran  tomyam, makanan masakan Melayu, 7 buah bank perdagangan, klinik, farmasi, Pejabat Pos Mini, cyber cafe, dlll.

Kelebihannya dan faktor “plus” yg korang perlu timbangkan ialah  Bukit Indah cuma 5-7 minit memandu ke Legoland disediakan dengan pelbagai kemudahan oleh pihak pemaju seperti AEON Mall Bukit Indah(AEON ketiga terpanjang di Malaysia selepas Bukit Tinggi Selangor dan Tebrau, JB), Tesco dan Giant hypermarket, bermacam jenis kedai-kedai komersil dll lagi yang memudahkan percutian anda.

 

 

Save

Save

Save

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *