Jalan-jalan, Cuti-cuti dan Makan-makan, Tempat Menarik , Makan Best!!

Air Papan Chalet, Resort dan Lain Penginapan : Fishing Bay Resort

Air Papan Chalet, Resort dan Lain Penginapan : Fishing Bay Resort

Air papan chalet : Fishing Bay ResortFishing Bay Resort signage, Air Papan, Mersing boleh kelihatan di tepi jalan utama menuju ke pantai Air Papan. Jadi bila anda nampak papantanda ni , dah dekatlah tu dengan Fishing Bay Resort

Air papan chalet : Fishing Bay ResortPapan tanda batu di hadapan Fishing Bay Resort

Fishing Bay Resort ni juga terletak di Air Papan, Mersing di mana penduduk kampung di sini juga mengenalinya sebagai Teluk Buih ataupun Teluk Pemancing . Teluk ini juga merupakan antara pantai yang mempunyai panorama teluk yang indah di samping kedudukannya yang tersembunyi di sebalik teluk dan lain-lain pantai di Air Papan.

Air papan chalet : Fishing Bay ResortSebelum sampai ke   Fishing Bay Resort anda akan dapat lihat jeti nelayan yang sungguh indah pemandangannya

Tempat yang menarik di Air Papan ini , iaitu Fishing Bay Resort merupakan satu-satunya resort penginapan yang mempunyai pantai  privacy sebab teluk ini diapit oleh kedua-dua buah bukit atau tanjung di kedua-dua bahagian pantainya.Jadi korang dapat tengok tiada access lain untuk ke pantai ni dari pantai yang lain di Air Papan ni ya. Jadi jalan untuk ke Fishing Bay Resort ni ialah dengan melalui entrance resort ataupun melalui jalan laut sahaja ya.

Air papan chalet : Fishing Bay ResortTu dia jeti unutk para pemancing di Teluk Pemancing berdekatan dengan Fishing Bay Resort, Air Papan. Kalau korang nak cari ikan yang segar dan bugar datanglah ke sini pada waktu subuh atau sebelum subuh. Maklumat lanjut mengenai masa pendaratan ikan di sini bolehlah hubungi penduduk setempat yang anda temui dalam perjalanan ke Fishing Bay ni ya ! Selamat bertanya! ahakks 🙂

Air papan chalet : Foto atas : Tong atau peti ikan yang diletakkan tepi jalan, menambahkan lagi panorama Fishing Bay ni, jadi jika anda nampak peti – peti ikan ni, dah dekatlah, nun di hujung sana tu.

 

Air papan chalet : Fishing Bay ResortPintu masuk ke resort ini , begitu menggamit para pengunjung dengan bendera selepas sahaja anda melalui jeti nelayan di Teluk Buih tadi yea

 

Air papan chalet : Fishing Bay ResortFoto atas menunjukkkan Fishing Bay Resort menghampiri ke dalam

Air papan chalet : Fishing Bay ResortBagi anda yang dah menempah tempat di sini, boleh lah ke Reception dan di sini juga terletak lobby pendaftaran ya

Air papan chalet : Fishing Bay ResortDi sini resort penginapan ini sebagaimana penulis katakan di atas tadi adalah resort yang mempunyai pantai tersendiri “privacy” iaitu terpisah dari pantai Air Papan yang lain dan seperti mana yang anda lihat di kiri dan kanan teluk ini dikepung oleh bukit yang tinggi.

Air papan chalet : Fishing Bay ResortFoto di bawah pula ialah pemandangan sebuah pulau yang berhadapankan dengan Fishing Bay Resort

Air papan chalet : Fishing Bay Resort

0 thoughts on “Air Papan Chalet, Resort dan Lain Penginapan : Fishing Bay Resort

  1. Samuel Ng Kim Yong

    Hai, sry for disturb. I’m Samuel Ng Kim Yong from Yong Peng Presbyterian Church, I wanna ask about your resort all type of accommodation room rates at 01-03 May 2015 ( 1st May afternoon check in and 3rd May afternoon check out). We will hold a camp at the dates and finding places now. We budget got 45 person to take part this camp, I hope u can give some special discount price for us. I hope oso u can give us some suggestion about the type of room that is more suitable for us. I hope u can reply me as soon as possible. Thank You ^^

    1. Amy Haron

      Hi Samuel sorry I just saw yr message. I can give good price if you come in during the Fasting month season. Weekend & Peak season is not possible. And FYI, we do not have enough rooms for your group on 1-3May 2015. Please email me at fishingbbr@yahoo.com.sg should you have further questions. Thank you! Amy Haron/012-7196753 – Sales & Mgmt Office, Jln Abdul Samad, JB (where our Thai Restaurant situated).

  2. Abdul Aziz bin Mokhtar

    Saya nak tanye, berapa sewa semalam?. Insya Allah saya akan ke mersing dari 3 hingga 5 Mei 2015, kalau nk booking macam mane. sila beritau saya.

    1. danial1 Post author

      maaf tiada dalam simpana. Tapi boleh cari dengan Google chalet ni.

      On 25 April 2015 at 13:13, Makan Angin, Jalan-jalan, Cuti-cuti wrote:

      >

    1. danial1 Post author

      Fishing Bay resort harga harga premium tu…

      On 27 March 2016 at 10:24, Makan Angin, Jalan-jalan, Cuti-cuti wrote:

      >

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: