Jalan-jalan, Cuti-cuti dan Makan-makan, Tempat Menarik , Makan Best!!

Hotel Penginapan di Kuala Lumpur : Darby Park Executive Suite

Hotel Penginapan  di Kuala Lumpur : Darby Park  Executive Suite

hotel-kl-darby-park01Foto atas : reception lobby dary park executive suite hotel

Tempat menarik walau ke mana sahaja pun ada pergi pastinya mempunyai beberapa hotel atau tempat penginapan . Hotel penginapan yang terdapat di Kuala Lumpur adalah beratus-ratus buah sesuai dengan fungsinya sebagai pusat komersil negara dan dahulunya menempatkan pusat pentadbiran negara Malaysia di samping menjadi tempat menarik yang dikunjungi oleh pelancong dari seluruh dunia.

Hotel Darby Park Executive Suite  ini merupakan salah satu daripada beberapa tempat penginapan yang terkemuka di Kuala Lumpur. Merupakan Executive Suite yang terletak bersebelahan dengan KLCC Kuala Lumpur ia juga merupakan hotel bertaraf lima bintang. Dari sana anda boleh berjalan kaki ke Kuala Lumpur City Center (KLCC) dengan merentasi taman rekreasi KLCC.

darby-park-kl1-bedroom

darby-park-kl1

darby-park-kl1

Foto atas : Bilik tidur jenis Executive 1 Bedroom Suite Darby Park yang mempunyai tingkap ke ruang tamu.

Hotel Darby Park Executive Suite ini mengandungi pelbagai kategori room type di sini bagi memenuhi keperluan tetamu dan budget . Penginapan merangkumi bilik penginapan kelas Executive Suite 1 Bedroom hinggalah ke 2 Bedroom Premier Executive Club dengan rate RM740 semalam

Hotel Penginapan  di Kuala Lumpur : Darby Park  Executive SuiteFoto atas : Kolam renang terletak di aras 9. terdapat dua bahagian pada kolam renang Darby park ni, satu untuk orang dewasa dan yang bagusnya ada “wading pool” untuk anak-anak kecil. Tapi  awas, Life Guard tidak disediakan di sini , awasi anak korang ya.

Hotel Darby Park Executive SuiteFoto atas : Swimming pool untuk dewasa.

darby-park-kl1-kitchenetteFoto atas: Dapur kitchenette untuk masakan yang ringan

petrosains-klcc-darby-park

 

Foto atas : Petrosains KLCC , hiburan dan pendidikan unutk anak-anak anda.

Tips J2c2 :  Jangan ketinggalan bawa anak anda ke Petrosains Discovery Center di dalam KLCC, tiket ada diskaun pada musim cuti sekolah. Pastinya anda akan habiskan masa 3-4jam di dalam Petrosains dengan anak-anak anda ya 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *